Warto być uczciwym? dziś zwątpiłem :/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez loyd
    piramida, ty jesteś policjantem ??

Bo jak tak ...... to ........

Pozatym nie ma "niezniszczalnych" policjantów ..... trzeba tylko wyjść poza ich lokalny układzik ......
    niestety nie jestem policjantem, do wojska mnie nie wzieli to do policji tym bardziej :szeroki_usmiech
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• tomtru
      Classic
      • 2010
      • 13

To może dodam coś ku przestrodze:
      swego czasu "zaginął" mi małowartościowy telefon, zgłosiłem na Policję kradzież, po pewnym czasie telefon znalazł się (okazało się, że najprawdopodobniej zgubiłem go), a "nowy" właściciel miał niemałe nieprzyjemności (ze sprawą sądową włącznie), bo "nie dołożył wszelkich starań, aby ustalić właściciela".
      Po pewnym czasie byłem na wywczasie z rodziną, szwagier znalazł na plaży HTC i już (witał się z gąską) cieszył się z nowego nabytku. Jak przypomniałem mu o swoich doświadczeniach, to doszedł do wniosku, nie bez oporów, że lepiej jednak zgłosić na infolinię operatora. W tym samym dniu znalazł się właściciel, który poczuł się do znaleźnego, a my mieliśmy z lekka sponsorowany "wypoczynek"
      Ile kłopotów uniknął szwagier (poza niedyspozycją )? - pewnie sporo.
      Tomek

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Co do głównego wątku moje zdanie jest takie:
        - wobec takiej postawy "tempej blondi" pojechałbym na komisariat i tak jak napisano wyżej oddałbym tel za pokwitowaniem. Podejrzewam, że byłyby z tym lekkie problemy (wiem co piszę) ale odzewem byłoby moje stwierdzenie, że składam zawiadomienie o udostępnieniu moich danych nieuprawnionej osobie. Każde wejście w system danych jest odnotowywany i można ustalić kto i gdzie wchodził i z jakich danych korzystał. Z drugiej strony mam mieszane uczucia co to właścicieli telefonów.

Komentarz

Pracuję...